Welkom bij Cinepeter!

Cinepeter is in mei 2010 begonnen als een kleinschalig filmfestival voor korte films. De eerste editie was op 15 mei in Café Hensepeter; een gezellige en ongedwongen avond waarop 35 korte films werden vertoond van diverse filmmakers uit regio Rotterdam en Den Haag. Tussen de films door draaide vintage DJ dr. Bird fijne filmmuziek op vinyl.

Op 16 en 17 juli vertoonde Cinepeter op Camping Rotterdam 50 korte films in een tot bioscoop omgebouwde SRV-wagen. Ook DJ dr. Bird was van de partij en draaide unieke plaatjes. De wagen was tijdens iedere voorstelling goed gevuld en we kregen veel positieve reacties van zowel het publiek als de filmmakers.

Cinepeter biedt filmmakers een podium voor hun korte films. Fictie, documentaire, animatie en videoclips vinden hun weg naar het Cinepeter-doek. Er wordt niet geselecteerd op ervaring of genre. We vinden het vooral belangrijk dat het publiek geniet van een afwisselend programma. Van de geboorte van een geit tot de uitspattingen van een zwarte sok. Van platonische blokjes tot de absurdistische sketches van de Bubbelebim.

Om deze diversiteit te kunnen tonen zijn we nu bezig met het maken van Cinepeter TV.In tien afleveringen van tien minuten laten we verschillende filmmakers zien. In iedere aflevering wordt een korte film vertoond en lichten de filmmakers hun werk toe.
Vanaf vrijdag 8 oktober 2010 omstreeks 21.00u wordt Cinepeter op Rotterdam TV vertoond.

Onze volgende stap is het houden van meer Cinepeter-avonden. Wilt u hierover meer informatie, neem dan contact met ons op.

Rob van Pelt en Laura van der Zande
rob@van-pelt.eu
info@lauravanderzande.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s